över oss

Mouguet är en hållbar livsstilsrörelse som växte fram ur behovet av att vara ett positivt exempel inom mode.
Vi tror på en ljus framtid för stil, människor och planeten, så vi skapar kläder som respekterar alla tre.

Vi grundade Mouguet 2022 samtidigt som vi bodde och arbetade för FN och olika icke-statliga organisationer med ambitionen att förändra världen. Jag och min fästman Eric anlände kort efter kollapsen av en klädfabrik som krävde mer än tusen liv och lämnade en hög med moderiktiga klädmärken i spillrorna. Orättvisan och vår roll i den som konsumenter av dessa varumärken har blivit smärtsamt tydlig. Vi började ställa frågor, lära oss om branschen och besöka fabriker. Vi har gått vägar som krossat våra hjärtan och som samtidigt inspirerat oss att agera.

Vår resa för att bygga Mouguet var allt annat än ett äventyr, men utan tvekan vårt största äventyr hittills. Från att köpa tyger i flera dagar på de kaotiska textilmarknaderna till att spendera månader på vägen med att bygga om vår egen försörjningskedja från grunden, fokuserade vi på ett mål: att bevisa att mode är en kraft som kan vara för evigt.

Idag är vi stolta över att kunna producera levande, högkvalitativa kläder av världens finaste hållbara material under hela processen, under förhållanden som är värda varje anställd. Vi är glada över att fortsätta vår resa och dela varje steg av den med dig, vår Mouguet-stam.

Shopping Cart